PAW begint te worden verwerkt, hoewel Kades Ngelu niet is ontslagen

Bahasa asli : Belanda

INFOKU, BLORA - Momenteel   wacht  Rumidi's ontslag uit de functie van hoofd van Nglebur Village  Jiken District op een inkracht   (permanente juridische kracht) van de rechtbank. 

Toen Kades Nglebur werd gearresteerd (Foto: Archief)

Tot nu toe is Rumidi nog tijdelijk geschorst.

Zij ontvangen dus nog steeds de helft van hun salaris en toeslagen uit staatsgeld.

Om de vacatures te vervullen worden er binnenkort tussentijdse verkiezingen ( PAW ) voor dorpshoofden gehouden .

Hoofd van de Blora Community and Village Empowerment Service ( DPMD ), Yayuk Windrati, zei dat hij geen kopie had ontvangen van het vonnis van het dorpshoofd van Nglebur.

Lees ook: Vermeende corruptie van het Dorpsfonds, politie arresteerde Kades die smelt in Grobogan na drie maanden op de vlucht

Voor de opvolging van het ontslag uit de functie van Dorpshoofd dient u te wachten op  Inkracht .

"Later zullen we overleggen en afstemmen met  het parket , of het nu  Inkracht is  of niet", zei hij.

Yayuk legde uit dat hij zonder  het besluit van Inkracht  niet de moed zou hebben gehad om het besluit te nemen om hem te ontslaan.

Momenteel wordt de dorpshoofdzetel nog ingevuld met een waarnemend (Pj) uit het kantondistrict.

Ondertussen wordt de status van het dorpshoofd tijdelijk opgeschort totdat de zaak een definitieve juridische beslissing krijgt.

Lees ook: Kades Nglebur Blora tijdelijk geschorst

“  De beslissing van Inkracht  zal het volgende proces bepalen”, benadrukte hij.

Yayuk voegde eraan toe dat voor het proces van het ontslaan van een dorpshoofd een certificaat (SK) van  de regent nodig is .

Daarna zullen, om de vacature te vervullen, PAW Kades Nglebur, Jiken Subdistrict worden gedaan.

“Net als het dorpshoofd van Tlogotuwung, die net zo wordt gehinderd door  corruptie , zal PAW later worden uitgevoerd”, legde hij uit.

Het hoofd van de inlichtingendienst bij het Openbaar Ministerie van Blora (Kejari), Djatmiko, zei dat hij geen informatie had ontvangen over het feit dat de verdachte beroep had aangetekend tegen het vonnis van de rechter.

"Er is nog geen informatie (beroep)", zei hij afzonderlijk.

Lees ook: Openbaar Ministerie onderzoekt eindelijk beschuldigingen van corruptie in verband met de zaak van de ‘verdwijning’ van het dorpshoofd in Blora

Eerder verklaarde de jury van de  Semarang Corruption Court (PN)   dat Rumidi schuldig was bevonden en was veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf met een boete van 200 miljoen IDR, en verplicht was dorpsfondsen (DD) van 393,8 IDR terug te betalen. miljoen die beschadigd waren.  Endah / IST ) 

 

Posting Komentar

Lebih baru Lebih lama