Blora Potansiyelinin Tanıtılmasından Sorumlu Bölge Sekreterliği Eski Asistanı, Yüksek Kaliteli Blora Tik Ağacı

Bahasa asli : Turki

INFOKU,BLORA -Blora Regency bölgesinin neredeyse yarısı Endonezya'da yüksek kaliteli tik ağacı üretebilen tik ormanıdır. 

Blora Naipliği Bölge Sekreteri'nin eski II. Asistanı Sudarmo, Blora'daki doğal zenginliğin yerel sakinlere aynı zamanda ekonomik değeri yüksek sanat eserleri yaratma konusunda ilham verdiğini söyledi.

Çiftin ikinci kızı Subagyo ve Hurip Indiani'nin (Jakarta) düğününde yaptığı konuşmada "Tik ağacı, diğer şeylerin yanı sıra, Jakarta'daki Taman Mini Indonesia Indah'daki Orta Java pavilyonu için yapı malzemesi olarak kullanılıyor" dedi. tipik Blora batik ürünleri, Mustika Sanat Galerisi, Blora Bölgesi, Jetis Köyü'nde, 3 Mayıs 2024 Cuma.

Tik ormanının Blora batik ustalarına tik motifleri yaratma konusunda ilham verdiğini sözlerine ekledi.

Ayrıca okuyun: MPP Neden Ziyaretçi Eksikliği, İşte Sebebi

 Bunlar arasında , tipik Blora tik motifleriyle ülke içinden ve dışından siparişler sunan galerisi aracılığıyla  nguri-uri veya Blora batik'in korunmasıyla uğraşan Subagyo'nun eşi Hurip Indiani de bulunmaktadır .

Sadece bu da değil, tik ormanlarının varlığı aynı zamanda   vücut sağlığı açısından oldukça besleyici olan tik yapraklarının da üretilmesini sağlar.

"Piştiğinde Blora halkına özel bir menüye dönüşüyor, sağlığa faydalı olduğuna ve canlılığı arttırdığına inanılıyor.  "Ungker  aynı zamanda günlük yaşamda kendimizi zorlamak için motivasyon olarak da kullanılıyor,  urip ngono kudu wani  sıkı çalışma, (Hayatta çok çalışmaya cesaret etmelisiniz)" diye açıkladı.

Ayrıca okuyun: FSP ve SPSI Blora Ücretleri Artırma Çağrısında Bulundu, UMK Sadece Bekar İşçilere Yeter

Sudarmo'nun sözleri eski Vekil Yardımcısı Abu Nafi ve eski Blora Bölge Sekreteri Bambang Sulistya tarafından takdir edildi.

Ona göre Sudarmo'nun yaptığı konuşma motivasyon sağlamada anormallikler ve yenilik biçimleri içeriyordu ve mevcut duruma çok uygundu. (Setyorini/ IST ) 

 

Posting Komentar

Lebih baru Lebih lama