Av 894 personer klarade endast 172 personer PPPK-valet

 Bahasa : Swedia

INFOKU, BLORA – En besvikelse sågs hos ett antal deltagare i Blora statliga medarbetarurval med arbetsavtal (PPPK).

Anledningen till att de inte lyckades nå tröskelvärdet eller  godkänt betyg .

Regionaltjänstemannaverket (BKD) noterade att 687 deltagare inte nådde  godkänt betyg. Pemkab och DPRD anser att det inställda värdet är för högt.

Antalet PPPK-urvalsdeltagare var 894 personer. Av det antalet passerade bara 172. Faktum är att kvoten är 401 formationer.

"I dag (igår) var det fortfarande 34 deltagare som inte hade genomfört urvalet", sa chefen för Blora BKD Heru Eko Wiyono.

Läs också:  401 tekniska PPPK lediga jobb i Blora på topp 894 sökande, genom kompetensurval

Enligt Heru var det många deltagare som inte kvalificerade sig eftersom  godkänt betyg  var för högt. Detta orsakade svårigheter för deltagarna. Som ett resultat är många formationer fortfarande tomma. Endast 116 formationer har fyllts.

”Flera formationer är fortfarande tomma. Detta hände inte bara i Blora, i andra distrikt verkar det likadant,''sa han.

För närvarande granskar hans parti och planerar att skicka brev till Kemenpan-RB och BKN och andra departementsinstitutioner så att  godkändbetyget  kan sänkas.

Samtidigt misstänker ordförande för kommissionen A DPRD Blora Supardi att många deltagare inte kvalificerade sig eftersom betyget för  godkänt  var för högt. Så att många deltagare kan uppnå det.

Läs också:  Det finns 2 223 bychefer och gymnasieutexaminerade , RPL-stipendier är begränsade till 300 kvoter

Hans parti medgav att han hade gett input till distriktsregeringen att underkasta sig BKN.

"Så att standardbetyget  för godkänt sänks så att många klarar igår, som mest mellan 15 och 20 procent godkända", förklarade han.

Pardi rådde deltagare som har godkänt  betyget  så att de inte blir kaxiga och de som inte har godkänts inte avskräckas. Regeringen försöker fylla kvoten efter behov.

"För vänner som inte har lyckats, var inte avskräckta eftersom det fortfarande finns möjligheter i dagarna som kommer", avslutade han. (Endah/ IST )

Posting Komentar

Lebih baru Lebih lama